NIE WSZYSTKIE TREŚCI Z OPUBLIKOWANYCH MATERIAŁÓW, ODZWIERCIEDLAJĄ POGLĄDY ADMINISTRATORA STRONY.
wtorek, 21 kwietnia 2015
RZEŻUCHA WSPANIAŁE ŻRÓDŁO WITAMINY C . PRZEPIS JAK PRZYRZĄDZIĆ.
Rzeżucha to wspaniałe źródło witaminy C oraz przeciwutleniaczy które chronią nasze komórki przed wolnymi rodnikami . Szczególnie polecana dla palaczy ponieważ zawiera substancje zapobiegające powstawaniu raka płuc. Aż dziw, że tak rzadko gości na naszych polskich stołach a przecież w tak prosty i szybki sposób można ją wyhodować! Jej lekko ostry smak oraz intensywny aromat sprawia, że jest idealnym dodatkiem do twarożku, past do kanapek oraz jajek faszerowanych. Polecamy!
Jajka faszerowane z łososiem i rzeżuchą
Porcja: 6
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności :łatwe
Składniki:
6 jaj
100 łososia wędzonego
2 gałązki koperku
rzeżucha
1 łyżka majonezu
Pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, około 5-6 minut w zależności od wielkości jaj. Po ostudzeniu przekrawamy je na pół, wydrążamy żółtka. Łososia kroimy na małą kosteczkę, łączymy z żółtkami, dodajemy posiekany koperek i mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku pieprzem i majonezem, mieszamy aż powstanie masa jajeczna. Jajka napełniamy masą, dekorujemy rzeżuchą- ilość według uznania. Można dodać odrobinę startego żółtego sera. Gotowe!
#qchnia24 #rzeżucha #jajkafaszerowane #jajkazłososiem #przystawka
Żródło:Qchnia24.