środa, 11 listopada 2015

Co się dzieje gdy spożywamy mięso?



CO SIĘ DZIEJE, GDY SPOŻYWAMY MIĘSO? 

Zalega długo w przewodzie pokarmowym, ponieważ jest pokarmem niezrównoważonym, i nie posiada błonnika. 
BAKTERIE GNILNE w jelicie niszczą bakterie fermentacji mlekowej, które są niezbędne do trawienia błonnika oraz do produkcji witaminy B i K. 
Bakterie gnilne nie produkują witamin.

Zwykle mówimy ,że mięso jest szkodliwe wtedy gdy jest tłuste i smażone, natomiast nie mówi się, że każde białko zwierzęce ulega gniciu w jelitach. Jeśli mamy lekko uszkodzoną wątrobę np. stłuszczoną TO PRODUKTY GNICIA BEZ ODTRUCIA PRZECHODZĄ DO KRWI I ZANIECZYSZCZAJĄ ORGANIZM.

Gdybyśmy częściej pościli, nie przeziębialibyśmy się tak łatwo i bylibyśmy odporniejsi na wszystkie choroby.

Post na warzywach i owocach poprawi naszą odporność na zakażenia i stopniowo będziemy powracać do zdrowie, a CHOROBY BĘDĄ SIĘ COFAĆ.