Zamiast tabletek – najsilniejszy środek przeciwzapalny i przeciwbólowy z kurkumą i kardamonem
Ten cudowny napój jest idealny dla osób cierpiących na przewlekłe bóle, stany zapalne np. artretyzm, zapalenie stawów, reumatyzm, nerwobóle.
Ale nie tylko. Świetnie się sprawdzi przy wszelkiego rodzaju infekcjach, przeziębieniach, grypie, problemach przewodu pokarmowego i wielu innych dolegliwościach.
Poza tym, że skutecznie zwalcza ból i działa przeciwzapalnie to podnosi odporność, oczyszcza organizm z toksyn, pomaga w odchudzaniu przyśpieszając metabolizm, dodaje energii i wigoru.
Głównym składnikiem jest kurkuma która ma silne właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe
Herbatka jest wyborna i aromatyczna, w smaku przypomina Chai, można ją używać jako zamiennik kawy lub herbaty.
Składniki na ok. 2 dni kuracji
2 łyżeczki zmielonego cynamonu
1-2 łyżeczki zmielonego imbiru (może być świeży)
1-2 łyżeczki zmielonego imbiru (może być świeży)
1.5 litra wody przefiltrowanej
Miód do smaku
Opcjonalnie odrobinę mleka
Miód do smaku
Opcjonalnie odrobinę mleka
(ilość składników można proporcjonalnie zmniejszyć)
Wykonanie:
Wszystkie składniki wsypać do rondelka, zalać wodą. Gotować na małym ogniu ok. 10 min.
Wszystkie składniki wsypać do rondelka, zalać wodą. Gotować na małym ogniu ok. 10 min.
Przed podaniem przelać przez sitko do filiżanki, można dosłodzić miodem .