Co Się Dzieje, Gdy Spożywamy Mięso? Zalega długo w przewodzie pokarmowym, ponieważ jest pokarmem niezrównoważonym i nie posiada błonnika. BAKTERIE GNILNE w jelicie niszczą bakterie fermentacji mlekowej, które są niezbędne do trawienia błonnika oraz do produkcji witaminy B i K. Bakterie gnilne nie produkują witamin. Zwykle mówimy ,że mięso jest szkodliwe wtedy gdy jest tłuste i smażone, natomiast nie mówi się, że każde białko zwierzęce ulega gniciu w jelitach. Jeśli mamy lekko uszkodzoną wątrobę np. stłuszczoną TO PRODUKTY GNICIA BEZ ODTRUCIA PRZECHODZĄ DO KRWI I ZANIECZYSZCZAJĄ ORGANIZM. Gdybyśmy częściej pościli, nie przeziębialibyśmy się tak łatwo i bylibyśmy odporniejsi na wszystkie choroby. Post na warzywach i owocach poprawi naszą odporność na zakażenia i stopniowo będziemy powracać do zdrowie, a CHOROBY BĘDĄ SIĘ COFAĆ. Zdrowiej zamiast mięsa (białko), spożywać białko roślinne. BIAŁKO ROŚLINNE JEST POKARMEM ZRÓWNOWAŻONYM z dużą ilością błonnika, który powoduje łatwe oczyszczanie jelit, a przede wszystkim nie powoduje gnicia tak jak mięso i nie zawiera szkodliwych tłuszczów nasyconych. Po pewnym czasie nie jedzenia mięsa organizm odzwyczaja się i ZNIKA POŻĄDANIE MIĘSA. Źródło: „ Ciało i ducha ratować żywieniem” Ewa Dąbrowska