wtorek, 28 sierpnia 2018

Lecznicza głodówka naturopaty, wyleczono ponad 40 tysięcy chorych




Metodę głodówką opracował austriacki naturopata Rudolf Breuss, który poświęcił całe swoje życie odkryciu najlepszych naturalnych metod leczenia raka. Znalazł przepis na sok, który zapewnia wyjątkowe rezultaty w walce z rakiem.
Dzięki swoim odkryciom wyleczył ponad 45 000 ludzi, którzy walczyli z rakiem i innymi nieuleczalnymi chorobami. Breuss zauważył, że rak można wyleczyć tylko za pomocą białek. Opracował unikalny system odżywiania, który trwa 42 dni.

Głodówka Breussa opiera się na wykorzystaniu różnych soków warzywnych i naparów ziołowych. Przebieg głodówki leczniczej prowadzony jest przez 42 dni.

Historia powstania tej metody jest dość ciekawa. Rudolf Breuss jest zwykłym człowiekiem, bez wykształcenia medycznego, który zachorował na raka. Przeszedł on wiele operacji ale guz pojawiał się ponownie. Rudolph postanowił wziąć leczenie we własne ręce. Za podstawę swojej metody wziął lecznicze działanie rozmaitych soków i ziół. Ponieważ Breuss zachorował na zewnętrzną postać raka, mógł obserwować i kontrolować wyniki mieszanek soków i ziół, które brał. W rezultacie opracował kurs głodówek Breussa, który został obliczony na sześć tygodni.
W głodówce Breussa wykorzystany jest świeży sok z buraka ćwikłowego, sok z selera i marchwi, sok z czarnej rzodkwi i ziemniaków. Konieczne jest również picie herbaty nerkowej, napar z czerwonego geranium i napar z szałwii.

Do tej pory głodówka Breussa wyleczyła ponad 40 000 pacjentów.

Aby głodówka Breussa była skuteczna, trzeba odpowiednio przygotować mieszankę leczniczą i napary ziołowe.

Sok warzywny

Weź:

300 g buraków,
100 g marchwi
100 g selera,
30 g czarnej rzodkwi
mały ziemniak.

Wszystkie składniki przyszłej mieszanki przepuszczamy przez sokowirówkę, otrzymany sok leczniczy trzeba przecedzić przez gazę lub sitko do herbaty.

Napar z szałwii:
  • Aby zrobić napar z szałwii, należy wsypać jedną lub dwie łyżeczki szałwii do 500 ml gotującej wody i doprowadzić roztwór do wrzenia.
  • Gotować napar przez jeszcze koło trzech minut i przecedzić.
  • Do naparu ziołowego zaleca się dodanie łyżeczki mięty pieprzowej, dziurawca i melisy.
  • Ziołową mieszankę należy odstawić na koło dziesięć minut.

Herbata nerkowa:

Głównymi składnikami herbaty nerkowej w głodówce Breussa są:

15 g polnego skrzypu,
10 g pokrzywy,
8 g sporyszu (piołunu),
6 g ziela dziurawca zwyczajnego.

Ilość herbaty nerkowej jest obliczana na trzy tygodnie głodówki Breussa.

Tą kolekcję ziół parzy się 10 minut w pojemniku z gorącą wodą. Następnie mieszankę należy przefiltrować, a odcedzony wywar rozcieńczyć w 500 ml gorącej wody.

Napar z czerwonego geranium można uzyskać przez dodanie niewielkiej ilości rośliny do szklanki z gorącą wodą, i parzenie jej przez dziesięć minut.

Do przygotowania herbaty zawierającej wapń konieczne jest przygotowanie ziołowej mieszanki miodunki, babki, kurdybanku, kopru włoskiego i dziewanny. Następnie całą mieszankę parzymy dziesięć minut.

Schemat głodówki Breussa

Pacjent powinien wypijać każdego dnia do 500 ml naturalnego soku z:
  • marchwi,
  • ziemniaka,
  • buraków,
  • selera,

napary ziołowe z:
  • szałwii,
  • czerwonego geranium,
  • herbaty nerkowej

Po przebudzeniu zaleca się wypicie powoli pół szklanki schłodzonej herbaty nerkowej.

Gdy minie pół godziny lub godzina, trzeba wypić 1 lub 2 szklanki ciepłego naparu z szałwii z dodatkiem dziurawca, melisy i mięty pieprzowej.

Po upływie kolejnych 30 lub 60 minut pijmy łyk naturalnego soku przepłukując nim jamę ustną, następnie połykamy sok.

Po 5 lub 7 minutach możemy wypić kolejny łyk dowolnego soku z warzyw.

Liczba łyków soku rano wynosi od 10 do 15.

W przerwach między piciem soków konieczne jest picie nieograniczonej ilości zimnego naparu z szałwii.

Wszystkie ziołowe napary i soki zaleca się gotować bez dodatku cukru.

Na obiad powinno się wypić pół filiżanki herbaty nerkowej i łyk soku z warzyw.

W sumie w ciągu doby powinno się wypić do 500 ml soku z warzyw, ale tylko razem z naparami.

Podczas głodówki Breussa wypijamy w ciągu doby małymi łyczkami szklankę ostudzonego naparu z czerwonego geranium. Czerwone geranium zawiera pożyteczny dla człowieka rad.

Ponadto można od czasu do czasu pić sok z kiszonej kapusty, cytryny, pomarańczy lub czarnej porzeczki. Możemy mieszać te soki z naparami ziołowymi.

Podczas głodówki Breussa nie wolno mieszać soków z owoców z sokami warzywnymi!

Naturalnego soku z jabłek nie zaleca się mieszać z innymi sokami.

W procesie głodówki należy wsłuchać się w swój organizm i określić, kiedy najlepiej używać soków warzywnych, rankiem czy w porze obiadowej, i pić go właśnie w tym czasie.

Jeśli będzie ciężko z głodówką na sokach i naparach, to raz na dobę zjedzmy talerz specjalnej zupy cebulowej, którą przygotowuje się według recepty Breussa.

Zupa cebulowa według receptury Breussa

1. Weźcie niedużą cebulę i drobno posiekajmy jej z zewnętrzną brązową skórkę.
2.Podsmażmy pokrojoną cebulę na oleju roślinnym do złotego koloru.
3. Dodajmy do cebuli 500 ml zimnej wody i gotujmy do rozgotowywania.
4. Dolejmy do zupy dowolny warzywny wywar i wszystko dokładnie zmieszajmy.
5. Zupę cebulową trzeba koniecznie przecedzić.

Po zakończeniu głodówki jedzmy tylko półpłynne pożywienia bez soli. Stopniowo wprowadzajmy do menu zwykłe pożywienie.

Pamiętajmy, że po operacji, chemioterapii lub napromieniowaniu nie można zaczynać procesu głodówki. Można tylko przyjmować napary z ziół i soki jarzynowe.

Leczenie głodówką Breussa zaleca się rozpocząć 2 do 6 miesięcy po przeprowadzeniu operacji lub chemioterapii.
Za: https://www.kramola.info/