wtorek, 4 czerwca 2019

Zdrowe, smaczne, wegańskie śniadanie.


Chleb razowy, polany olejem lnianym i posmarowany pastą z soczewicy zielonej.Pomidory z własnego ogródka, ogórki małosolne własnej roboty, też z ogródka. Huba siarkowa  smażona. Sok z pokrzywy i jabłek, sorbet z arbuza i ciasteczka.

Przepis na ciasteczka: Składniki: szklanka cukru, 400 gram płatków owsianych, 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 6 łyżek skrobi ziemniaczanej, szklanka wody, bakalie. szklanka mąki gryczanej. Pół szklanki kakao.

Ugotować kaszę jaglaną i ostudziić, Bakalie i płatki owsiane namoczyć 2 godz.
 Skrobię z cukrem i wodą zblendować. Zmieszać z mąką gryczaną dodać kaszę jaglaną i zamoczone płatki owsiane z bakaliami i kakao.
Wylać na blachę i włożyć do rozgrzanego piekarmika 190 stopni  i piec przez 30 minut.