środa, 30 listopada 2022

sobota, 26 listopada 2022

Nowe badanie obwinia osoby NIEZASZCZEPIONE za zgony osób ZASZCZEPIONYCH ponieważ… wywołują oni niepokój.

 




Ten nagłówek mówi wszystko. Naprawdę. Badanie opublikowane w sierpniowym „Journal of BioMedicine” faktycznie stwierdza w swoim streszczeniu, że: „Podsycanie strachu i dezinformacja rozpowszechniana przez ludzi bez przeszkolenia naukowego w celu terroryzowania ludzi, aby pozostawali niezaszczepieni, nie tylko powoduje, że ludzie pozostają podatni na epidemie wirusowe, ale może również powodować więcej skutków ubocznych obserwowanych w procesie szczepień. Ten krótki przegląd przedstawia dane, które mogą wskazywać, że dezinformacja utrwalana przez ruch antyszczepionkowy może powodować wzrost zgonów i skutków ubocznych po każdej szczepionce”.

Tak, najwyraźniej wszyscy ci ludzie, którzy nagle umierają z powodu zawałów serca i udarów, doznają tego z powodu stresu wywołanego przez nas, antyszczepionkowców, ostrzegających ich przed zawałami serca i udarami.

A teraz, jeśli myślisz, że to najbardziej absurdalna rzecz, jaką kiedykolwiek słyszałeś… cóż, mylisz się. Zrobili badania: „Przeprowadzono mini przegląd opublikowanej literatury i stwierdzono, że stres psychiczny w sposób wyraźny powoduje skurcz naczyń i zwężenie tętnic w naczyniach krwionośnych. Dlatego też, jeśli pacjenci są spanikowani, zaniepokojeni, zestresowani lub przestraszeni szczepionką, ich tętnice będą się zwężać i zmniejszać w momencie iniekcji i w czasie po przyjęciu szczepionki”.

Widzisz, oni nie umierają, ponieważ szczepionka spowodowała u nich zawał serca. Oni umierają, ponieważ bali się, że mogłaby go spowodować. Genialna logika. I solidny argument za usunięciem ostrzeżeń z papierosów i wszystkich reklam antyalkoholowych z telewizji. Pomyśl tylko, ile osób zmarło z powodu problemów z sercem związanych z alkoholem, ponieważ bali się alkoholu. Chyba nie muszę mówić, jaki to absurd.

Jak dotąd to zdecydowanie najbardziej absurdalne wyjaśnienie zawałów serca spowodowanych szczepionkami, wraz z wysokimi rachunkami za energię i „zespołem stresu post-pandemicznego”.

Autorstwo: Kit Knightly
Na podstawie: NCBI.nlm.nih.govMarkCrispinMiller.substack.com
Źródło zagraniczne: Off-Guardian.org
Źródło polskie: Ekspedyt.org   https://pl.wikipedia.org/wiki/Zawa%C5%82_mi%C4%99%C5%9Bnia_sercowego#/media/Plik:AMI_pain_front.png


poniedziałek, 21 listopada 2022

wtorek, 8 listopada 2022

wtorek, 1 listopada 2022

Dietetycy wskazali produkty, które redukują stres i poprawiają sen

 


Naukowcy z University College Cork wykazali, że codzienne spożywanie większej ilości sfermentowanej żywności i błonnika przez zaledwie cztery tygodnie może znacznie zmniejszyć stres. Wyniki opublikowano w APC Microbiome Ireland.

W badaniu wzięło udział 45 zdrowych osób w wieku od 18 do 59 lat, które spożywały stosunkowo mało błonnika. Uczestnicy diety kontrolnej na początku badania otrzymywali jedynie ogólne porady żywieniowe. Drugiej połowie pacjentów przepisano dietę bogatą w sfermentowaną żywność.

 

Zalecono im spożywanie 6-8 porcji owoców i warzyw o wysokiej zawartości błonnika (cebula, kapusta, jabłka, banany i owies) dziennie, 5-8 porcji zbóż dziennie, 3-4 porcje roślin strączkowych tygodniowo i 2 -3 porcje produktów fermentowanych dziennie (kimchi, kapusta kiszona, kefir i kombucha).

 

Badanie przeprowadzone cztery tygodnie później wykazało, że uczestnicy diety oceniali swój stres jako niższy. Efekt ten był tym silniejszy, im bardziej uczestnicy ściśle przestrzegali diety. Co ciekawe, jakość snu poprawiła się w obu grupach, chociaż osoby na diecie psychobiotycznej odnotowały większą poprawę snu.

 

Badania z ostatnich dziesięcioleci pokazują, że dieta może mieć ogromny wpływ na nasze zdrowie psychiczne, a nawet zmniejszyć ryzyko wielu powszechnych chorób psychicznych. Jednym z wyjaśnień tego efektu może być połączenie między mózgiem a mikro biomem jelitowym, które nieustannie wymieniają między sobą sygnały.

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/dietetycy-wskazali-produkty-ktore-redukuja-stres-i-poprawiaja-sen