Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

niedziela, 30 kwietnia 2023

Problemy stomatologiczne z winy szczepień na COVID-19



Zanim Alana Parker, zapracowana mama i jednocześnie właścicielka firmy, doznała silnego bólu w jamie ustnej wraz z opuchlizną twarzy, miała dobry stan zdrowia zębów i nie miała nawet pojedynczego ubytku w zębach.

Z czasem objawy postępowały i wrzód urósł do tego stopnia, że zaczęła wystawać kość, powodując utratę dużych fragmentów kości szczęki. Nie było wyjścia i pani Parker musiała odwiedzać dentystów. „Błagałam ich, aby wyrwali mój ząb, ale oni twierdzili, że nie było żadnych oznak jego rozkładu” – powiedziała pani Parker reporterowi gazety „The Epoch Times”, dodając, że jej przypadek był konsultowany wielokrotnie przez dentystę i endodontę, próbujących ustalić co się dzieje.

W poszukiwaniach lekarza, który odgadnie, co naprawdę dzieje się z zębami, pani Parker dostała się do gabinetu dr Amy Hartsfield w Homewood (stan Alabama), specjalistki od bóli szczękowych. Dr Hartsfield nie była zaskoczona, gdyż zawsze miała pacjentów z silnymi bólami twarzy, lecz od czasów wprowadzenia tzw. szczepionek przeciwko COVID-19 nastąpił gwałtowny wzrost liczby pacjentów z bólem nerwowo-naczyniowym i mięśniowo-powięziowym głowy i twarzy, w tym z bólami głowy, bólami zębów niespowodowanymi przez ząb, osteonekrozą szczęki, problemami ze snem, szumami w uszach oraz schorzeniami autoimmunologicznymi jamy ustnej i twarzy.

„Widziałam pacjentów bez wcześniejszej historii problemów zdrowotnych. którzy mają idealnie zdrowe zęby, lecz teraz mają zespoły bólowe związane z tymi zdrowymi zębami” – powiedziała dr Hartsfield. W swoich dociekaniach dr Hartsfield odkryła szereg problemów zdrowotnych, które może powodować białko kolca „szczepionki COVID-19”, w tym problemy związane z odpornością i mikrozakrzepami krwi. Dowiedziała się również o tym, że w tych eksperymentalnych produktach zwanych „szczepionkami” zastosowano również po raz pierwszy glikol polietylenowy (PEG), mogący powodować szereg poważnych reakcji immunologicznych, w tym anafilaksję.

Wbrew zapewnieniom oficjeli z rządowych agencji oraz „ekspertów”, wykazano także, że szczepionka przekracza barierę krew-mózg i krąży w całym krwiobiegu, a jej obecność wykryto w większości narządów. Podobnie jak z innymi organami, w kościach w okolicy ust znajdują się maleńkie naczynia włosowate, a jeśli pojawią się tam mikrozakrzepy, kość zaczyna tracić swoją gęstość. Tak właśnie było w przypadku pacjentki Alany Parker, której obumieranie kości szczęki rozpoczęło się zaledwie kilka miesięcy po otrzymaniu przez nią „szczepionki przeciwko COVID-19”.

Dr Hartsfield przytacza również przykład swojej innej pacjentki, 79-letniej Cheryl Alverson, która przyszła do niej po usunięciu wszystkich dolnych zębów z powodu masywnej, nawracającej infekcji, powodującej rozległą utratę kości. Po zamówieniu dokładnych badań okazało się, że pacjentka miała mikrozaprzepy w całym ciele. Zwykle takie stany występują tylko u pacjentów, którzy przyjmowali leki na osteoporozę lub przeszli radioterapię, lecz żadna z tych sytuacji nie dotyczyła Alversona.

Nagła utrata zdrowia pani Alverson nastąpiła po przyjęciu tzw. szczepionki przeciwko COVID-19 firmy Moderna. Alverson pomimo swego wieku miała dobre zęby, ale spontanicznie wystąpił ból w dolnej lewej szczęce i kawałki żuchwy oderwały się od tkanki dziąsła.

Inne tego typu niezwykle ciężki przypadki były ewaluowane przez endodontę, dr. Johna Collier czy chirurga szczękowego dr Doug Denson z Birmingham w stanie Alabama. „Moim zdaniem korelacja nie zawsze równa się przyczynowości … ale od czasu rozpoczęcia pandemii pojawiły się dziwne objawy. Ale to niemożliwe, aby opisać dokładny mechanizm lub wskazać przyczynę” – powiedział asekuracyjnie.

Mimo to dr Denson zauważył wzrost niewytłumaczalnych objawów bólowych u znacznej części populacji „dotkniętej covidem” zaraz po rozpoczęciu tzw. pandemii, zwłaszcza neuralgii trójdzielnej, czyli nagłego, silnego bólu twarzy. Widział również zwiększoną liczbę pacjentów w różnym wieku z zapaleniem języka i reakcjami hiperzapalnymi, w tym zapaleniem kości, infekcją szczęki, która jest bardzo trudna do leczenia, ponieważ dopływ krwi do szczęki nie jest duży. „Te dolegliwości występują zazwyczaj u starszych osób, a nie u młodszej, zdrowej populacji, jak teraz ma to miejsce” – zauważył.

Inna specjalistka, dr Liz Kivus, periodontolog powiedziała dziennikarzowi „The Epoch Times”, że widziała również wyraźny wzrost objawów zapalnych, takich jak zapalenie dziąseł, „od czasu COVID-19 i powiązanych szczepionek”. Obok tego nastąpił wzrost występowania liszaja płaskiego, stanu zapalnego skóry i błon śluzowych, który często skutkuje swędzącą wysypką, która może dotyczyć różnych obszarów ciała, w tym ust, ramion, nóg, tułowia, paznokci i skóry głowy. „Takie objawy obserwujemy, gdy systemy odpornościowe pacjentów są uszkodzone” – powiedziała dr Kivus.

Stomatologiczne problemy zdrowotne są kolejnymi efektami „dziwnej i niewytłumaczalnej” korelacji pomiędzy przyjęciem eksperymentalnych produktów mRNA zwanych „szczepionkami przeciwko COVID-19” a pogorszeniem się stanu zdrowia.

Nawet przy zastosowanej cenzurze ludzie swoimi kanałami dowiadują się o przemilczanych faktach, poszkodowani organizują się, wymieniając informacje i doświadczenia, próbują zaradzić sobie sami, gdyż nie otrzymują ani zrozumienia, ani wsparcia u większości lekarzy.

Na podstawie: TheEpochTimes.com
Źródło: Bibula.com

piątek, 28 kwietnia 2023

Pępek

 



Nasz pępek ,to mega moc !!! Czy wiesz, dlaczego w pępek warto wlewać różne olejki?
Nasz pępek (Nabhi) jest niesamowitym darem, który dał nam nasz Stwórca. Według nauki pierwszą częścią powstałą po poczęciu jest pępek. Po utworzeniu jest przyczepiany do łożyska matki przez pępowinę.
Nasz pępek jest bez wątpienia niesamowitą rzeczą! Wszystkie nasze żyły są połączone z pępkiem, co czyni go centrum naszego ciała. Pępek to samo życie!
"Pechoti" znajduje się za pępkiem, który ma ponad 72 000 żył. Całkowita liczba naczyń krwionośnych, które mamy w naszym ciele, jest równa dwukrotności obwodu Ziemi.
👶🏻 Wiedziałem, że aby obniżyć temperaturę maluchom, mogę w pępek włożyć wacik z alkoholem, ale teraz wiemy, że z olejkiem jest jeszcze lepiej.
Nałożenie czystego olejku kadzidłowego na pępek leczy suchość oczu, słaby wzrok, trzustkę, spierzchnięte usta, utrzymuje twarz w blasku, zdrowsze włosy, na bóle kolan, dreszcze, letarg, bóle stawów i suchość skóry, problemy żołądkowo-jelitowe, alergie, bóle bóle głowy, pleców, mnogość dolegliwości i bólów. .
👩🏻 Nałóż olejek neem w pępek, aby pozbyć się zbuntowanych pryszczy i trądziku.
😊 Nałóż olejek migdałowy w pępek, aby uzyskać rozświetloną, promienną twarz.
👄 Nałóż olejek musztardowy na pępek, aby usunąć suche i spierzchnięte usta. Utrzyma również jelita w ruchu, zabijając szkodliwe bakterie. Naprawdę działa jako łagodny detoks.
👶🏻 Nałóż oliwę lub olej kokosowy, aby poprawić płodność.
🌿 Zmieszaj olejek kokosowy z sokiem z trawy, doskonale przewodzi składniki odżywcze i pobudza do działania. Dodaje energii i odżywia organizm.
☝🏻 Utrzymuj nasączoną alkoholem bawełnę w pępku, aby wyleczyć przeziębienie, grypę i katar. Kiedy dziecko ma ból brzucha, nakładamy kilka kropel bezpośrednio na pępek i przez kilka minut masujemy go wokół pępka, ból goi się. Olej działa i doskonale spełnia swoje zadanie.
🥴 Trzymaj wacik nasączony brandy (alkohol) w pępku, aby złagodzić bóle menstruacyjne i skurcze.
Olej sezamowy stosowany jest przy wszelkiego rodzaju bólach stawów. Znany jest również ze wzmacniania kości. W starożytności wielu rodziców stosowało takie środki dla swoich dzieci każdej nocy przed snem.
Użyj takiej samej ilości musztardy i olejku imbirowego na rozstrój żołądka, wzdęcia, nudności i problemy trawienne.
🤧 Stosowanie gorącego oleju poprawia ukrwienie układu nerwowego, a także wzmacnia układ odpornościowy. Leczy zaparcia i wzmacnia układ pokarmowy. Łagodzi bóle stawów.
Olejek tymiankowy działa przeciw-skurczowo, pomaga rozluźnić tętnice i żyły, obniżając ciśnienie krwi i stres serca. Może również pomóc wzmocnić mięśnie serca.
🚽 Jako środek moczopędny, olejek tymiankowy może pomóc organizmowi wyeliminować nadmiar wody, soli i toksyn z organizmu, pomagając przy wadze, ciśnieniu krwi, trawieniu i nie tylko.
Olejek tymiankowy ma działanie wykrztuśne, co oznacza, że ​​może pomóc usunąć śluz z dróg oddechowych i płuc. Olejek tymiankowy jest zatwierdzony przez niemiecką Komisję Europejską w leczeniu zapalenia oskrzeli, krztuśca i zapalenia górnych dróg oddechowych.
⛔Pamiętaj, że olejek tymiankowy jest silnym związkiem i nie należy go stosować bezpośrednio na skórę, ponieważ może powodować uczulenie i podrażnienia. Najpierw należy go rozcieńczyć olejem nośnikowym (takim jak oliwa z oliwek, olej kokosowy lub olej migdałowy)
W 100% czysto leczniczy olejek eteryczny jest tym, czego szukasz.
* NA BÓL KOLAN *
W noc przed snem umieść 3 krople oleju rycynowego w pępku i rozprowadź do połowy, delikatnie masując wokół pępka
Dla suchej skóry.
💪 W noc przed snem nanieś 3 krople olejku musztardowego na pępek i delikatnie wmasuj wokół pępka.
DLACZEGO OLEJEK DO BRZUCHA?
➡️Twój pępek ma zdolność wykrywania, które żyły wyschły lub działają tylko prawidłowo, a nakładając olej, nerwy otwierają się, a zatem następuje regeneracja i gojenie.
⚠️Uważaj, aby oleje były naturalne, a nie syntetyczne, w przeciwnym razie istnieje niebezpieczeństwo zatrucia.
Możesz trzymać małą buteleczkę z zakraplaczem z niezbędnym olejkiem obok łóżka i wlać kilka kropli do pępka przed pójściem spać😴
Możesz użyć dowolnego olejku, o ile jest w 100% naturalny i Twoj organizm poinformuje Cię, czy potrzebujesz innego oleju. Niektóre oleje mogą powodować podrażnienia lub pieczenie.
💭Kieruj się logiką i rozumem, czy wolałbyś garść syntetycznych narkotyków, które mają wiele szkodliwych skutków dla organizmu, czy też 2/3 kropli 100% naturalnego oleju wlewa się do pępka w chwilach relaksu?
PS: Ten artykuł nie jest przeznaczony dla sceptyków z przestarzałymi przekonaniami i negatywnymi, utrwalonymi poglądami.
Autorka txt: Luna Agape
Tłumaczenie z rumuńskiego na polski i angielski: Anna Laura Kowalska

poniedziałek, 24 kwietnia 2023

Ryż z pszenicą i przetwory mięsne zwiększyły globalną częstość występowania cukrzycy

 


Niezrównoważona dieta doprowadziła do 14,1 miliona przypadków cukrzycy typu 2 w 2018 roku, co stanowi 70,3 procent wszystkich nowych przypadków na całym świecie. Największy wpływ na to miało nadmierna konsumpcja rafinowanego ryżu, pszenicy i przetworów mięsnych, a także niedostateczne spożycie produktów pełnoziarnistych. Do takiego wniosku doszli amerykańscy naukowcy, którzy przeanalizowali, jak narażenie na 11 czynników dietetycznych wpływa na rozwój cukrzycy typu 2 (DM2) w 184 krajach.


Wiadomo, że kilka czynników dietetycznych prowadzi do rozwoju T2DM, bezpośrednio (na przykład poprzez zmiany poziomu glukozy we krwi) lub pośrednio poprzez przyrost masy ciała. Jednak pozostaje niejasne, w jakim stopniu niektóre cechy diety wpływają na częstość występowania T2DM na całym świecie.

 

Dariush Mozaffarian z Tufts University przeanalizował, w jaki sposób 11 czynników dietetycznych wpływa na bezwzględne i względne obciążenie nowymi przypadkami T2DM u dorosłych na całym świecie, w tym z podziałem na wiek, płeć, wykształcenie, lokalizację i pochodzenie etniczne. Naukowiec, aby to zrobić, porównał dane dotyczące spożycia z Globalnej Bazy Danych Diety (GDD), danych demograficznych Organizacji Narodów Zjednoczonych oraz kilku głównych baz danych dotyczących cukrzycy i otyłości.

 

Naukowcy zbadali, w jaki sposób spożycie owoców, warzyw nieskrobiowych, orzechów i nasion, produktów pełnoziarnistych, jogurtu, ziemniaków, rafinowanego ryżu i pszenicy, przetworzonego i nieprzetworzonego czerwonego mięsa, prostych węglowodanów i soków owocowych wpływa na rozwój T2D. Średnio ludzie w 184 krajach spożywali dziennie za mało owoców (87,9 g w porównaniu z optymalnymi 300,0 g), warzyw nieskrobiowych (209,8 g w porównaniu z 300,0 g), orzechów i nasion (8,6 g w porównaniu z 20,3 g), pełne ziarna (50,1 gramów vs. 90,0 gramów) i jogurt (21,2 gramów vs. 87,1 gramów). W tym samym czasie jedli więcej ziemniaków (47,8 g vs 0,0 g dziennie), rafinowanego ryżu i pszenicy (302,9 g vs 0,0 g), przetworzonego mięsa (16,8 g vs 0,0 g), nieprzetworzonego czerwonego mięsa (56,5 g). vs. 14,3 g), węglowodanów prostych (95,6 g vs. 0,0 g) oraz soków owocowych (15,1 g vs. 0,0 g).

 

W 2018 roku odnotowano łącznie 20,1 miliona nowych przypadków T2DM wśród dorosłych na całym świecie. Spośród nich 14,1 miliona nowych przypadków T2DM, czyli 70,3 procent, było spowodowanych nieoptymalnym spożyciem 11 czynników dietetycznych, przy czym nadmierne spożycie rafinowanego ryżu i pszenicy, przetworzonego i nieprzetworzonego czerwonego mięsa, soi, ziemniaków i soków owocowych najbardziej przyczyniło się do nowych przypadków (60,8 proc.) niż niedostateczne spożycie pięciu ochronnych czynników dietetycznych (39,2 proc.). Spośród 11 czynników nadmierne spożycie rafinowanego ryżu, pszenicy i przetworzonego mięsa najbardziej zwiększyło obciążenie T2DM, wraz z niewystarczającym spożyciem pełnych ziaren.

 

Największa bezwzględna liczba nowych przypadków T2DM występuje w południowo - wschodniej Azji Południowej (5,8 miliona). Za nią plasuje się Ameryka Łacińska i Karaiby. Mężczyźni najbardziej cierpieli z powodu niedożywienia i dalszego rozwoju cukrzycy typu 2. Względna częstość występowania była wyższa wśród młodych ludzi, a mieszkańcy miast częściej chorowali na DM2 niż mieszkańcy wsi. Ponadto czynniki dietetyczne miały silniejszy wpływ na rozwój T2DM u osób z wyższym wykształceniem. Warto zauważyć, że w Europie Środkowej i Wschodniej oraz Azji Środkowej obciążenie chorobami było wyższe w populacjach wiejskich i tych o niskim poziomie wykształcenia.

 

W porównaniu z rokiem 1990 globalna częstość występowania cukrzycy typu 2 związanej z dietą wzrosła w 2018 r. o 2,6 bezwzględnego punktu procentowego (czyli o 8,6 miliona przypadków więcej), przy czym trendy różnią się w zależności od regionu świata i czynników żywieniowych.

 

W tym badaniu naukowcy po raz pierwszy określają ilościowo, w jaki sposób czynniki dietetyczne wpływają na globalną częstość występowania cukrzycy typu 2. Ta wiedza pomoże opracować programy i polityki mające na celu zmniejszenie rosnącego obciążenia cukrzycą poprzez interwencje zapobiegawcze.

 

Wyniki badań zostały opublikowane w czasopiśmie Nature Medicine.

Żródło: https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/ryz-z-pszenica-i-przetwory-miesne-zwiekszyly-globalna-czestosc-wystepowania-cukrzycy


czwartek, 6 kwietnia 2023

Wierzę w naukę

   



Idą sobie Jan i Maria Kowalscy na zakupy do galerii.

Jako przedstawiciele dobrze sytuowanej klasy średniej, których stać na wakacje w Egipcie, dom w kredycie i dwa auta w leasingu, uważają się za oświeconych światowców. Gardzą spiskowym ciemnogrodem! Oboje podczas ostatniej pandemii publicznie epatowali swoimi fociami z gabinetów kłucia i dzwonili na milicję, że sąsiad w Lidlu chodzi po sklepie bez maseczki.

Oglądają media mainstreamu gdzie uczeni eksperci tłumaczą im co to są choroby zakaźne i odpowiedzialność (za siebie i onych). W galerii przy wyjściu zawsze na koniec wstępują do Empiku. Jako światowcy i lepszo-Polacy dowartościowują się fachową literaturą medyczną. No przecież ich rodzinny pan doktor też czytuje na bieżącą czasopisma wydawane przez Państwowe Wydawnictwo Naukowe (PWN). Poważne wydawnictwo o poważnie brzmiącej nazwie wydaje tylko poważne, fachowe periodyki. Elita nie zawraca sobie przecież głowy jakimś wariatem Martyką czy Basiukiewiczem, bo ci nie dorośli aby publikować w poważnych pismach poważnego wydawnictwa.

A potem Jan z Marią wieczorem przerzucają kolejne teksty poważnego periodyku, utwierdzając się w tym co i tak już doskonale wiedzą od Grzesiowskiego z TVNu – “cała prawda całą dobę”.

Najbardziej komicznym zjawiskiem współczesności są groteskowe głupki, wykształcone ponad własną inteligencję na wieczorowych studiach trzeciego sortu, którzy uważają się za mądrych. Zderzenie realiów z ich własnym wyobrażeniem o sobie daje efekt stricte komediowy.

A zatem lepszo-Polacy Jan i Maria nie wiedzą, że poważny periodyk należący do poważnego wydawcy jest tylko małą częścią globalnego imperium WŁADCÓW NAUKI I WŁADCÓW MEDYCYNY.

Ach, te okropne teorie spiskowe!

Wieczorowe magistry nie wiedzą, że PWN jest kontrolowane przez międzynarodowy kartel wydawniczy o nazwie Edra Urban. Kartel z kolei stanowi jedną z części składowych koncernu Elseiver, zarejestrowanej w Holandii sieci, która kontroluje ogromną część naukowych publikacji na całym świecie.

Przedstawiciel Elsevera na Polskę czyli Edra Urban&Partner rezyduje we Włocławku i z górnej Polski zawiaduje tym co ma się przedostać do opinii Wasiawki albo co ma się nie przedostać.

Cóż za zbieg okoliczności, że głównymi udziałowcami Elseveira są dwa dobrze znane fundusze pasywne, które w swoich aktywach posiadają kluczowe międzynarodowe korporacje – Vanguard i Black Rock oraz trzeci, nieco mniej znany – Invesco. Tak się składa, że Black Rock posiada większe aktywa od… Unii Europejskiej (dziewięć bilionów dolarów) i należy do… Vanguarda. Matrioszki czyli baba w babie…

Struktura właścicielska o takiej piramidzie powiązań aby nic nie było widoczne na zewnątrz. Akcje w akcjach, spółka w spółce. Na końcu tego globalnego syndykatu jest pięć najbogatszych na świecie rodzin finansowych o wiadomych korzeniach i to one decydują o wszystkim. Wynajmują do roboty menedżerów jako swoich oficjalnych przedstawicieli a ci wchodzą sobie na każdy zachodni salon władzy jak książęta bo zarówno amerykański prezydent Dżoł jak i niemiecka Helga z Komisji Europejskiej, Ursula von der Leyen doskonałe wiedzą kim są ci ludzie, ale przede wszystkim OD KOGO przychodzą.

A potem tak zwana opinia publiczna dowiaduje się, że Bruksela, amerykański Kongres albo polski Sejm uchwaliły jakieś PRAWO… Idź tropem pieniędzy a dojdziesz do źródeł, zawsze tych samych.

A więc nasza spółka Elseiver czyli córka Vanguarda tworzy coś w rodzaju ratingu czasopism naukowych czyli korporacja decyduje co jest NAUKĄ a co OSZOŁOMSTWEM i czym należy się brzydzić.

Te czasopisma, które otrzymają niski rating czyli niską ocenę – uznane zostają za niewiarygodne i – rzecz jasna – spiskowe. A przecież wieczorowe magistry z Wasiawki ze spiskowym ciemnogrodem nie dyskutują! Klasyfikacja periodyków nazywa się Scopus i wedle tej klasyfikacji dokonuje się selekcji co znajdzie się jako WIARYGODNE w polskich uniwersytetach, na wydziałach medycyny oraz w wydawnictwach.

Kiedyś to Biuro Polityczne KC Partii w Moskwie – czyli Sekretarz Generalny i jego sześciu towarzyszy ze szczytów władzy – decydowało co jest obowiązującą linią a co jest wrogie klasowo. Dziś Moskwa jest w Davos i Waszyngtonie a Breżniewa zastąpił dyrektor generalny Vanguarda. Decyzje płyną z samej góry na sam dół.

Na końcu tej piramidy władzy i masowej pralni mózgów są Jan i Maria Kowalscy z Wasiawki albo Wrocławia czy Krakowa, oświecony student medycyny na uniwersytecie, telewizja TVN i stada troglodytów, które przez dwa lata darły gęby: WIERZĘ W NAUKĘ!

Niestety ale mechanizmy władzy są zbyt skomplikowane by większość mogła je pojąć.

A co powiecie na to, że córunia wojującego z Zachodem (i na odwrót) Władka Putina, Katherina Tichonowa prowadzi fundację, która współpracuje z satelitami Black Rocka w obszarze cyfrowej tożsamości? To takie trochę wszystko skomplikowane jest.

Kończąc: Elsevier i zarejestrowana w Luksemburgu Cambridge Holding Group decydują co w Polsce i całej UE jest nauką a co nią nie jest. Dlatego trzeba było być odpowiedzialnym i się szczepić, oszołomy! Gdy na Facebooku widzę u niektórych te hasełka typu “zmieńmy system” to nie wiem czy śmiech czy łzy są bardziej na miejscu.

Autor Łukasz Grysiak  Żródła:     https://eu18.proxysite.com/process.php?d=9lo4q6Ja1UVBViN6WcFylS0YRO%2F7xUGUIDOfyLvmSXKV5A%3D%3D&b=1

https://www.goniec.net/2023/04/05/wierze-w-nauke/