Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

piątek, 29 maja 2020

Koncentrat Kombucha{grzybek herbaciany} na pokrzywie, zelonej herbacie i wodzie z lasu odstąpię

Obraz może zawierać: napój i w budynku

Koncentrat Kombucha{grzybek herbaciany} na pokrzywie, zelonej herbacie i wodzie z lasu odstąpię☺️
Oczyszcza, odwapnia i odżywia szyszynkę, najlepiej w połączenu z Ormusem. Jest bogaty w witaminy z grupy B (B1, B2, B6, B12) i witaminę C. Reguluje ciśnienie za niskie podnosi, za wysokie obniża. Kombucha ma silne właściwości odtruwające, ze względu na dużą zawartość kwasu glukuronowego i jego pochodnych. Kwas glukuronowy ma zdolność łączenia się z wieloma toksynami i metabolitami leków. Toksyny przechwycone przez ten kwas są unieszkodliwione i wydalone z organizmu. Zaobserwowano również pozytywny wpływ kombuchy na florę jelitową – a jak wiadomo, ostatnie badania dowodzą, iż mikroflora jelit ma kluczowe znaczenie nie tylko w procesie trawienia, lecz również odpowiada za prawidłową odporność organizmu, a jej zaburzenia prowadzą do takich chorób, jak alergie czy depresja. Z kolei zawartość polifenoli, witaminy C i niektórych minerałów odpowiada za przeciwutleniające (antyoksydacyjne) działanie kombuchy.