NIE WSZYSTKIE TREŚCI Z OPUBLIKOWANYCH MATERIAŁÓW, ODZWIERCIEDLAJĄ POGLĄDY ADMINISTRATORA STRONY.
Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..
STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.
sobota, 21 marca 2015
DŁUGOWIECZNOŚĆ WEDŁUG MIMI KIRK!
Dzisiaj może zaprezentuję filmik na którym Mimi Kirk mówi o długowieczności .
Dodam od siebie może tylko to że wszystkie soki aby były pełno wartościowe muszą być wyciskane przez wyciskarkę wolno obrotową 70/80 obr. na min. A dlaczego , dlatego że w tradycyjnych sokowirówkach przy dużych obrotach jet też duże tarcie a wiadomo że jak tarcie to temperatura a jak temperatura to z witamin już nie wiele pozostanie. Nie bez znaczenia jest też pole elektromagnetyczne które to powstałe przy wysokich obrotach ma również degradujący wpływ na wartość soku . Należy pamiętać że witaminy z grupy A,D,E i K nie rozpuszczają się w wodzie , więc należy dodać odrobinę oleju . No to trochę namieszałem a tak do tej pory rodzice kupowali dziecku soczek z świeżo wyciskanych owoców i warzyw na stoisku w jakimś centrum handlowym. Przekonani o jego wielkiej wartości , a tu klops sokowirówka tarcie , wysoka temperatura witaminy baj baj do tego bez tłuszczu(oleju)\nie rozpuszczone czyli nie przyswojone witaminy.
Ja tylko mówię co wiem ! A co Ty z tym zrobisz to już twoja sprawa!