Korzyści zdrowotne marmolady są porównywalne do korzyści, jakie daje spożywanie czekolady.
Marmolada koniecznie powinna zostać włączona do naszej diety. Przyczynia się ona do bardziej skutecznego wyprowadzania toksyn z organizmu, których nagromadzenie prowadzi do rozwoju nowotworów.
Marmolada koniecznie powinna zostać włączona do naszej diety. Przyczynia się ona do bardziej skutecznego wyprowadzania toksyn z organizmu, których nagromadzenie prowadzi do rozwoju nowotworów.
Marmolada przynosi zacznie większe korzyści niż wcześniej sądzono. Zdaniem lekarzy jej spożywanie oraz podobnych dżemów i konfitur leczy organizm. Pod warunkiem, że ten przysmak nie jest nadużywany.
Naukowcy przeprowadzili serię eksperymentów, które wykazały, że spożywanie produktów z marmoladą ma pozytywny wpływ na stan narządów układu pokarmowego oraz poprawia pracę żołądka.
Jednak główną zaletą marmolady jest to, że pomaga w pozbyciu się z organizmu substancji szkodliwych, które przedostają się do niego z otoczenia oraz wraz z pożywieniem. Produkt ten skutecznie aktywizuje wydalanie metali ciężkich, pobocznych produktów metabolizmu, sterydów anabolicznych, kwasów żółciowych, toksycznych składników i cholesterolu.
„Korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania marmolady są porównywalne z korzyściami, jakie przynosi spożywanie czekolady. Czekolada jest najbardziej popularna wśród wszystkich słodyczy i wyprzedza marmoladę pod tym względem, że jest silnym antydepresantem. Ale marmolada ma inną zaletę — zawiera znacznie mniej kalorii niż czekolada, dlatego nie szkodzi tak figurze” — twierdzą lekarze.
Zdjęcie: saponifier (CC0)
Źródło: pl.SputnikNews.com Żródło:https://wolnemedia.net/marmolada-okazuje-sie-zdrowsza-niz-sadzono/
Źródło: pl.SputnikNews.com Żródło:https://wolnemedia.net/marmolada-okazuje-sie-zdrowsza-niz-sadzono/