Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

wtorek, 13 listopada 2018

Marmolada okazuje się zdrowsza, niż sądzono

Korzyści zdrowotne marmolady są porównywalne do korzyści, jakie daje spożywanie czekolady.

Marmolada koniecznie powinna zostać włączona do naszej diety. Przyczynia się ona do bardziej skutecznego wyprowadzania toksyn z organizmu, których nagromadzenie prowadzi do rozwoju nowotworów.
Marmolada przynosi zacznie większe korzyści niż wcześniej sądzono. Zdaniem lekarzy jej spożywanie oraz podobnych dżemów i konfitur leczy organizm. Pod warunkiem, że ten przysmak nie jest nadużywany.
Naukowcy przeprowadzili serię eksperymentów, które wykazały, że spożywanie produktów z marmoladą ma pozytywny wpływ na stan narządów układu pokarmowego oraz poprawia pracę żołądka.
Jednak główną zaletą marmolady jest to, że pomaga w pozbyciu się z organizmu substancji szkodliwych, które przedostają się do niego z otoczenia oraz wraz z pożywieniem. Produkt ten skutecznie aktywizuje wydalanie metali ciężkich, pobocznych produktów metabolizmu, sterydów anabolicznych, kwasów żółciowych, toksycznych składników i cholesterolu.
„Korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania marmolady są porównywalne z korzyściami, jakie przynosi spożywanie czekolady. Czekolada jest najbardziej popularna wśród wszystkich słodyczy i wyprzedza marmoladę pod tym względem, że jest silnym antydepresantem. Ale marmolada ma inną zaletę — zawiera znacznie mniej kalorii niż czekolada, dlatego nie szkodzi tak figurze” — twierdzą lekarze.