Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

piątek, 19 czerwca 2015

Sezon grillowy w pełni.

Znalezione obrazy dla zapytania GRILLOWANIE




Nie każdemu zjedzenie pieczonej kiełbaski, karkówki, mięsnego bigosu uchodzi bezkarnie. Część z nas po takim posiłku odczuwa ogromny dyskomfort. Dlaczego? Pomijając kwestię zwykłego obżarstwa, być może z jakiegoś powodu nie trawimy dobrze tłuszczów. 

Problem w tym, że trawienie tłuszczów jest o wiele bardziej skomplikowane niż trawienie białek czy węglowodanów. Dlaczego? Bo nie rozpuszczają się w wodzie i by je rozłożyć do prostszej postaci, potrzebna jest obecność i odpowiednich enzymów, produkowanych przez trzustkę, i żółci wytwarzanej w wątrobie