Bądźcie zdrowi! 5 produktów do usuwania toksyn
Przyczyną naszych chorób jest zanieczyszczenie organizmu, w wyniku czego zostaje zakłócona praca narządów wewnętrznych. Oczyszczanie organizmu jest niezbędne dla każdego z nas, aby pozbyć się chorób. Zapewnić usunięcie złogów i toksyn – to znaczy stać się młodszym o 10-15 lat.
W ciągu swego życia człowiek zjada około 40 ton różnych produktów spożywczych. Niestety, produkty po obróbce przemysłowej tracą większość witamin i minerałów. Wszystkie kasze jemy w postaci oczyszczonej z powłok, polerowanej, a przecież to właśnie w powłoce zawarta jest większość witamin i minerałów. Podczas przetwarzania zbóż w mąkę traci się niemal 100% wszystkich witamin i minerałów. W czasie obróbki cieplnej i konserwowania dowolnych produktów spożywczych traci się od 50 do 100% witamin i minerałów.
Szkodliwe jedzenie, pozbawione witamin, wypełnione barwnikami, zagęszczaczami i aromatami, trafia do przewodu pokarmowego. Gdyby nie jego funkcje ochronne, to udałoby się nam przeżyć nie więcej niż 30 lat, a może i mniej …
Złej jakości produkty przekształcają nasz organizm w prawdziwe wysypisko odpadów, złogów i toksyn. Faszerujemy się wszystkim, co popadnie oraz trujemy siebie tytoniem i alkoholem. Zanieczyszczamy ziemię, na której żyjemy. Następnie wdychamy, pijemy i jemy wyniki tego zanieczyszczenia. A więc jedzenie zawiera w sobie ogromną ilość toksyn i konserwantów i pozbawione jest naturalnych witamin, a my jeszcze i choroby, powstające z powodu jedzenia, leczymy silnie działającymi, chemicznie syntetyzowanymi lekarstwami, które również zatruwają nasz organizm i dają jedynie chwilową ulgę.
Organizm nie może w naturalny sposób usunąć toksyny i zaczyna usuwać je nieprawidłowo, co prowadzi do różnego rodzaju chorób i dolegliwości. Zdrowe komórki są zaśmiecane toksynami i stają się podatnymi na zarazki, bakterie i wirusy.
„Słońce, powietrze i woda – to nasi najlepsi przyjaciele!” A jeśli dodać do nich zioła lecznicze i naturalne oczyszczające produkty, to możemy wrócić naszemu organizmowi czystość i zdrowie.
5 produktów do efektywnego usuwania toksyn
- Zielone warzywa
Chlorofil, zawarty w zielonych produktach, jest zdolny do współdziałania z substancjami rakotwórczymi, pomagając w szybkim ich usuwaniu z organizmu. Zaleca się jeść warzywa 2 razy dziennie, na obiad i kolację. Najlepszym źródłem chlorofilu są: rukola, sałata, szpinak, pietruszka, zielona fasola, kapusta.
- Buraki
Burak zawiera specjalne pigmenty, które pomagają w detoksykacji wątroby. Ponadto, posiadają wyraźne działanie przeciwutleniające. Buraki można spożywać zarówno w stanie świeżym jak i ugotowanym.
- Kurkuma
W przyprawie tej zawarty jest chemiczny komponent – kurkumin, posiadający działanie przeciwzapalne. Kurkuma pomaga usuwać toksyny z wątroby.
- Czosnek
Czosnek pobudza proces detoksykacji organizmu, a także zmniejsza ryzyko wystąpienia raka żołądka i jelita grubego. Regularne spożywanie czosnku ma pozytywny wpływ na stan układu sercowo-naczyniowego.
- Rodzina kapustnych
Dla rodziny kapustnych należą: kapusta głowiasta, brokuły, rzepa, brukiew, brukselka i kalafior. Te warzywa pomagają oczyścić organizm z nagromadzonych toksyn i zapewnić równowagę wytwarzanych estrogenów. Większość z nich zawiera chlorofil.
Tłumaczył Andrzej Leszczyński
6.1.2016 r.
Portal „Moskwa – Trzeci Rzym”:
Будьте здоровы! Пять продуктов для выведения токсинов
http://3rm.info/publications/54991-pyat-produktov-dlya-vyvedeniya-toksinov.html