Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

czwartek, 16 listopada 2017

Koktajl energetyczny i odmładzający

Cytryna zwyczajna: drugie zdjęcie

Łatwy w przygotowaniu koktajl, który  dostarczy mnóstwo łatwo przyswajalnych składników odżywczych, witamin i energii na cały dzień. Polecany zwłaszcza w czasie wzmożonego wysiłku fizycznego lub umysłowego oraz w jesienno zimowe szarugi, bo również poprawia nastrój.
Dzięki właściwie skomponowanym składnikom poprawia stan skóry i włosów, stymuluje produkcję kolagenu, który z kolei wzmacnia tkankę łączną, napina i wygładza skórę, wzmacnia kości i stawy, modeluje sylwetkę.
\KLIKNIJ w link poniżej i polub stronę"Jak być zdrowym całe życie"na Facebook , a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach ze strony.

https://www.facebook.com/Ryszard-Piotr-Jak-by%C4%87-zdrowym-ca%C5%82e-%C5%BCycie-811427708999378/
Składniki:
Wyciśnięty sok z 2 pomarańczy lub 4 mandarynek
1 łyżka zmielonych ziaren sezamu
1 łyżka zmielonych pestek dyni lub garść namoczonych wcześniej płatków owsianych
½ awokado
1 banan
Opcjonalnie można dodać jogurt domowy, czarnuszkę, owoce jagodowe lub zmielone siemię lniane
Składniki zblendować  na gładką masę, wypić bezpośrednio po przygotowaniu.
Koktajl może zastąpić dowolny posiłek, jest bogaty w łatwo przyswajalne węglowodany, proteiny, aminokwasy. Zawartość białka jest taka sama jak w kurzych jajach. Dostarcza witaminy A, E, C i z grupy B, oraz składników mineralnych m.in. cynk, fosfor, magnez, potas, żelazo. Dostarcza lecytyny i wartościowe kwasy tłuszczowe.

Po takim posiłku jesteśmy najedzeni i syci przez wiele godzin, ale nie ma wrażenia pełnego brzucha, mamy dużo energii, poprawia się odporność, spada waga i obrzęki, poprawia się stan tkanki łącznej a to dlatego, że komórki otrzymują właściwe proporcje niezbędnych do metabolizmu składników.