Michał Tombak – miękka kuracja oczyszczania organizmu z toksyn przy pomocy białego ryżu.
Źródło: „Uleczyć nieuleczalne cz. 2”
Źródło: „Uleczyć nieuleczalne cz. 2”
Matka Natura bezinteresownie dała człowiekowi bezcenny skarb – zdrowie. Jedyne, czego zażądała od "swojego dziecka" to, aby żyło według jej praw. Dla większości, prawa te okazały się ciężkim brzemieniem, ponieważ lenistwo jest naszą wrodzoną cechą i z tego powodu staliśmy się mało ruchliwi, otyli i chorzy. Mądrość Tybetu głosi, „Czym większy jest brzuch, tym krótsze jest życie.” – Jest to smutne, ale prawdziwe. Przyjrzyjmy się jak wygląda stan zdrowia przeciętnej rodziny. Babcię bolą kości i stawy, doskwierają jej katarakta, cukrzyca, nadciśnienie. Dziadek choruje na serce, w dzień dusi go astma, a po nocach „budzi” prostata. Ojciec ma stale bóle w kręgosłupie i kłopoty z żołądkiem. Mamy też nie ominęły problemy zdrowotne, walczy z zaparciami, dokuczają jej hemoroidy lub migrenowe bóle głowy. Dzieci ciągle przeziębione, zakatarzone, mają alergie prawie na wszystko. I tak toczy się życie większości osób, w permanentnym stanie pół zdrowia.
Aby jakoś podtrzymywać naszą kondycję dookoła reklamowane są „cudowne” środki na odchudzanie i każdą naszą chorobę. Tak naprawdę likwidują one zaledwie skutki, bo przyczyną większości dolegliwości jest „inwazja” toksyn, ponieważ od wczesnego dzieciństwa oddychamy „brudnym” powietrzem, jemy przetworzony „ozdobiony” substancjami chemicznymi pokarm itd. itp. Ta „trucizna” przedostając się do organizmu roznoszona jest razem z krwią do komórek naszego ciała i z upływem czasu powoli zatruwa organy wewnętrzne, jeden po drugim. O jakim zdrowiu można tu mówić??? Jeśli nasz samochód jest brudny, chcemy go umyć. Podobnie powinno być z organizmem. Kiedy nasze zdrowie osłabia wewnętrzny „brud”, trzeba cały organizm z niego oczyścić.
Drodzy Fani, proponowana kuracja jest prosta w wykonaniu natomiast wytłumaczyć ją wcale nie jest łatwo. W związku z tym, radziłbym dokładnie przeczytać post. Kuracja, którą podam niżej, należy do najbardziej skutecznych pośród miękkich sposobów oczyszczania organizmu. Jest czasochłonna, ale proszę uzbroić się w cierpliwość, bo zdrowie jest tego warte.
Aby jakoś podtrzymywać naszą kondycję dookoła reklamowane są „cudowne” środki na odchudzanie i każdą naszą chorobę. Tak naprawdę likwidują one zaledwie skutki, bo przyczyną większości dolegliwości jest „inwazja” toksyn, ponieważ od wczesnego dzieciństwa oddychamy „brudnym” powietrzem, jemy przetworzony „ozdobiony” substancjami chemicznymi pokarm itd. itp. Ta „trucizna” przedostając się do organizmu roznoszona jest razem z krwią do komórek naszego ciała i z upływem czasu powoli zatruwa organy wewnętrzne, jeden po drugim. O jakim zdrowiu można tu mówić??? Jeśli nasz samochód jest brudny, chcemy go umyć. Podobnie powinno być z organizmem. Kiedy nasze zdrowie osłabia wewnętrzny „brud”, trzeba cały organizm z niego oczyścić.
Drodzy Fani, proponowana kuracja jest prosta w wykonaniu natomiast wytłumaczyć ją wcale nie jest łatwo. W związku z tym, radziłbym dokładnie przeczytać post. Kuracja, którą podam niżej, należy do najbardziej skutecznych pośród miękkich sposobów oczyszczania organizmu. Jest czasochłonna, ale proszę uzbroić się w cierpliwość, bo zdrowie jest tego warte.
Miękka kuracja oczyszczania organizmu z toksyn, białym ryżem.
Wskazana jest przy dolegliwościach: kości, stawów, układów: krwionośnego, limfatycznego, trawiennego, wydalania i innych, a także pomocna przy nadwadze, zaburzeniach pracy tarczycy, wątroby, nerek, trzustki.
Na czym polega istota kuracji? W sporym uproszczeniu wygląda to następująco: ryż długo wymoczony w wodzie (w ciągu 5 dni) traci zawarte w sobie pektyny oraz skrobię, co powoduje, że staje się porowaty, a w swoją strukturą przypomina gąbkę. Kiedy przedostanie się do układu trawiennego (żołądek, dwunastnica, jelito cienkie) będzie jak magnez przyciągać do siebie toksyny z krwi, wchłaniając je. (Aby ten proces odbywał się bez zakłóceń, w ciągu 3 godzin od zjedzenia ryżu, zalecane jest nie przyjmować pokarmów i nie pić płynów)
Składniki:
- zwykły, biały, oczyszczony, najtańszy ryż – 1 kg (nie stosować ryżu pełnoziarnistego, dzikiego, czerwonego, brązowego itp.)
- mix suszonych owoców ( jabłka, gruszki, żurawina, rodzynki, śliwki) – 1 kg
- woda przegotowana o temperaturze pokojowej
- pięć słoików o pojemności 0.5 L, ponumerowanych od 1 do 5,
- sitko
Na czym polega istota kuracji? W sporym uproszczeniu wygląda to następująco: ryż długo wymoczony w wodzie (w ciągu 5 dni) traci zawarte w sobie pektyny oraz skrobię, co powoduje, że staje się porowaty, a w swoją strukturą przypomina gąbkę. Kiedy przedostanie się do układu trawiennego (żołądek, dwunastnica, jelito cienkie) będzie jak magnez przyciągać do siebie toksyny z krwi, wchłaniając je. (Aby ten proces odbywał się bez zakłóceń, w ciągu 3 godzin od zjedzenia ryżu, zalecane jest nie przyjmować pokarmów i nie pić płynów)
Składniki:
- zwykły, biały, oczyszczony, najtańszy ryż – 1 kg (nie stosować ryżu pełnoziarnistego, dzikiego, czerwonego, brązowego itp.)
- mix suszonych owoców ( jabłka, gruszki, żurawina, rodzynki, śliwki) – 1 kg
- woda przegotowana o temperaturze pokojowej
- pięć słoików o pojemności 0.5 L, ponumerowanych od 1 do 5,
- sitko
Przygotowanie:
Słoiki ponumerować od jednego do pięciu.
Dzień 1:
3 łyżki ryżu przepłukać pod bieżącą wodą, następnie włożyć do słoika numer 1 i uzupełnić przegotowaną wodą do pełna, pozostawić na 24 godziny w dowolnym miejscu w temperaturze pokojowej. Nie przykrywać.
Dzień 2:
Ze słoika numer 1 wylać wodę, przepłukać ryż i włożyć z powrotem do słoika nr 1, uzupełnić wodą, odstawić na 24 godziny. Do słoika numer 2 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić słoik przegotowaną wodą do pełna. Odstawić za słoikiem numer 1.
Dzień 3:
Ze słoika nr 1 wylać wodę, przepłukać ryż włożyć z powrotem do słoika, uzupełnić wodą. Analogicznie postąpić z zawartością słoika nr 2. Natomiast do pustego słoika nr 3 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić słoik przegotowana wodą i odstawić za słoikami 1,2.
Dzień 4:
Ze słoika nr 1 wylać wodę, ryż przepłukać, włożyć z powrotem do słoika numer 1, uzupełnić wodą. Analogicznie postąpić z zawartością słoików nr 2, 3. Natomiast do pustego słoika numer 4 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić wodą i postawić za słoikami numer 1,2,3.
Dzień 5:
Ze słoika nr 1 wylać wodę, ryż przepłukać, włożyć z powrotem do słoika numer 1, uzupełnić wodą. Analogicznie postąpić z zawartością słoików nr 2, 3, 4. Natomiast do pustego słoika numer 5 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić wodą i postawić za słoikami 1,2,3,4
Słoiki ponumerować od jednego do pięciu.
Dzień 1:
3 łyżki ryżu przepłukać pod bieżącą wodą, następnie włożyć do słoika numer 1 i uzupełnić przegotowaną wodą do pełna, pozostawić na 24 godziny w dowolnym miejscu w temperaturze pokojowej. Nie przykrywać.
Dzień 2:
Ze słoika numer 1 wylać wodę, przepłukać ryż i włożyć z powrotem do słoika nr 1, uzupełnić wodą, odstawić na 24 godziny. Do słoika numer 2 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić słoik przegotowaną wodą do pełna. Odstawić za słoikiem numer 1.
Dzień 3:
Ze słoika nr 1 wylać wodę, przepłukać ryż włożyć z powrotem do słoika, uzupełnić wodą. Analogicznie postąpić z zawartością słoika nr 2. Natomiast do pustego słoika nr 3 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić słoik przegotowana wodą i odstawić za słoikami 1,2.
Dzień 4:
Ze słoika nr 1 wylać wodę, ryż przepłukać, włożyć z powrotem do słoika numer 1, uzupełnić wodą. Analogicznie postąpić z zawartością słoików nr 2, 3. Natomiast do pustego słoika numer 4 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić wodą i postawić za słoikami numer 1,2,3.
Dzień 5:
Ze słoika nr 1 wylać wodę, ryż przepłukać, włożyć z powrotem do słoika numer 1, uzupełnić wodą. Analogicznie postąpić z zawartością słoików nr 2, 3, 4. Natomiast do pustego słoika numer 5 wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, uzupełnić wodą i postawić za słoikami 1,2,3,4
Podsumujmy: po 5 dniach mamy 5 słoików ustawionych w rzędzie od pierwszego do piątego.
Dzień 6:
Ze słoika nr 1 wylać wodę, ryż włożyć do garnuszka, zalać szklanką wrzątku i ugotować (10-15 minut) Zjeść na czczo bez żadnych smakowych dodatków (np. soli, cukru, masła itd.), dokładnie przeżuwając. Po zjedzeniu ryżu nic nie jeść i nie pić w ciągu 3 godzin. Przy silnym pragnieniu można wypić kilka łyków wody. Po zjedzeniu ryżu ze słoika nr 1, należy do niego ponownie wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, zalać wodą i odstawić tym razem za słoikiem nr 5. Natomiast ze słoików numer 2,3,4,5 ryż po kolei przepłukać, wsypać z powrotem do słoików i zalać wodą. W szóstym dniu słoiki powinny stać w następującej kolejności: 2,3,4,5,1.
Dzień 7:
Ze słoika nr 2 wylać wodę, ryż ugotować i zjeść. Następnie wsypać do niego 3 łyżki ryżu, zalać wodą i postawić za słoikiem numer 1. Natomiast ze słoików 3,4,5,1 ryż przepłukać, wsypać do słoików i uzupełnić wodą. W siódmym dniu słoiki powinny stać w następującej kolejności: 3,4,5,1,2.
Ze słoika nr 1 wylać wodę, ryż włożyć do garnuszka, zalać szklanką wrzątku i ugotować (10-15 minut) Zjeść na czczo bez żadnych smakowych dodatków (np. soli, cukru, masła itd.), dokładnie przeżuwając. Po zjedzeniu ryżu nic nie jeść i nie pić w ciągu 3 godzin. Przy silnym pragnieniu można wypić kilka łyków wody. Po zjedzeniu ryżu ze słoika nr 1, należy do niego ponownie wsypać 3 łyżki przepłukanego ryżu, zalać wodą i odstawić tym razem za słoikiem nr 5. Natomiast ze słoików numer 2,3,4,5 ryż po kolei przepłukać, wsypać z powrotem do słoików i zalać wodą. W szóstym dniu słoiki powinny stać w następującej kolejności: 2,3,4,5,1.
Dzień 7:
Ze słoika nr 2 wylać wodę, ryż ugotować i zjeść. Następnie wsypać do niego 3 łyżki ryżu, zalać wodą i postawić za słoikiem numer 1. Natomiast ze słoików 3,4,5,1 ryż przepłukać, wsypać do słoików i uzupełnić wodą. W siódmym dniu słoiki powinny stać w następującej kolejności: 3,4,5,1,2.
W każdych następnych dniach kuracji, ze słoika, który stoi pierwszy w rzędzie gotujemy i zjadamy ryż, a następnie uzupełniamy słoik nowym, przepłukanym ryżem, uzupełniamy wodą i stawiamy za ostatnim w rzędzie słoikiem. W pozostałych słoikach po kolei płuczemy ryż, wsypujemy go z powrotem do słoika, uzupełniamy wodą i odstawiamy, zachowując ich kolejność w rzędzie. W podobny sposób postępujemy w każdym kolejnym dniu kuracji.
Przykładowo: prawidłowa kolejność ustawienia słoików: dzień ósmy - 4,5,1,2,3, dziewiąty - 5,1,2,3,4, dziesiąty - 1,2,3,4,5 itd.
Czas trwania kuracji: 20 dni
Uwaga: dla osób z dolegliwościami kości i stawów oraz z nadwagą, jak również innymi „nieuleczalnymi” chorobami kuracja powinna trwać 40 dni.
W trakcie przeprowadzania kuracji, u niektórych osób mogą wystąpić ”niepożądane” objawy takie jak: lekkie bóle stawów (powinny minąć po 2-3 dniach) oraz zmiana koloru i gęstości w oddawanym moczu. Proszę nie wpadać w panikę i kontynuować kurację.
W trakcie kuracji ryżem należy unikać następujących pokarmów:
* produkty wędzone,
* ograniczyć produkty zawierające cukier
* ograniczyć produkty zawierające białą mąkę
* ograniczyć spożycie mięsa i wyrobów z niego (wędliny) do 2-3 x w tygodniu
* całkowicie wyeliminować mleko (w każdej postaci)
W trakcie kuracji można spożywać:
* jajka
* ryby
* podroby
* kasze
* warzywa i owoce
* kiszonki
* świeże soki
* kawę, herbatę, wodę (wg zapotrzebowania)
WAŻNE: codziennie obowiązkowo zjadać 50-100 g suszonych owoców (śliwki, rodzynki, jabłka, gruszki itp.), aby nasycić organizm makro i mikroelementami. Nie musicie Państwo rezygnować ze spożycia nalewek przygotowanych wg podawanych na fan page’u przepisów.
Przykładowo: prawidłowa kolejność ustawienia słoików: dzień ósmy - 4,5,1,2,3, dziewiąty - 5,1,2,3,4, dziesiąty - 1,2,3,4,5 itd.
Czas trwania kuracji: 20 dni
Uwaga: dla osób z dolegliwościami kości i stawów oraz z nadwagą, jak również innymi „nieuleczalnymi” chorobami kuracja powinna trwać 40 dni.
W trakcie przeprowadzania kuracji, u niektórych osób mogą wystąpić ”niepożądane” objawy takie jak: lekkie bóle stawów (powinny minąć po 2-3 dniach) oraz zmiana koloru i gęstości w oddawanym moczu. Proszę nie wpadać w panikę i kontynuować kurację.
W trakcie kuracji ryżem należy unikać następujących pokarmów:
* produkty wędzone,
* ograniczyć produkty zawierające cukier
* ograniczyć produkty zawierające białą mąkę
* ograniczyć spożycie mięsa i wyrobów z niego (wędliny) do 2-3 x w tygodniu
* całkowicie wyeliminować mleko (w każdej postaci)
W trakcie kuracji można spożywać:
* jajka
* ryby
* podroby
* kasze
* warzywa i owoce
* kiszonki
* świeże soki
* kawę, herbatę, wodę (wg zapotrzebowania)
WAŻNE: codziennie obowiązkowo zjadać 50-100 g suszonych owoców (śliwki, rodzynki, jabłka, gruszki itp.), aby nasycić organizm makro i mikroelementami. Nie musicie Państwo rezygnować ze spożycia nalewek przygotowanych wg podawanych na fan page’u przepisów.
Życzę zdrowia, Wasz Michał Tombak
PS. Drodzy Fani, chcę zwrócić waszą uwagę, że na różnych portalach internetowych, blogach itp. udostępniane są przepisy kuracji profesora Michała Tombaka. Zdarza się, w wielu przypadkach, że kuracje te w swojej treści nie są zgodne z oryginałem, a różnice mogą sprawić, że nie przyniosą oczekiwanego skutku. W związku z tym, po raz kolejny informuję Państwa, że za treści kuracji zamieszczanych poza autoryzowanym portalem pan profesor nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Admin