Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

sobota, 14 maja 2016

FILMIK NA KTÓRYM MIMI KIRK MÓWI O DŁUGOWIECZNOŚCI.

By Flunse (Patrick Geltinger) - Praca własna, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=404343

                                                              
        Dodam od siebie może tylko to że wszystkie soki aby były pełno wartościowe muszą być wyciskane przez wyciskarkę wolno obrotową 70/80 obr. na min.

A dlaczego , dlatego że w tradycyjnych sokowirówkach przy dużych obrotach jet też duże tarcie
 a wiadomo że jak tarcie to temperatura a jak temperatura to z witamin już nie wiele pozostanie.
Nie bez znaczenia jest też pole elektromagnetyczne które to powstałe przy wysokich obrotach ma również degradujący wpływ na wartość soku .
Należy pamiętać że witaminy z grupy A,D,E i K nie rozpuszczają się w wodzie , więc należy dodać odrobinę oleju .

No to trochę namieszałem a tak do tej pory rodzice kupowali dziecku soczek z świeżo wyciskanych owoców i warzyw na stoisku w jakimś centrum handlowym. Przekonani o jego wielkiej wartości , a tu klops sokowirówka  tarcie , wysoka temperatura witaminy baj baj do tego bez tłuszczu(oleju)\nie rozpuszczone czyli nie przyswojone witaminy.
                                                                            
Ja tylko mówię co wiem ! A co Ty z tym zrobisz to już twoja sprawa!
                                                      
                                                                                                      Ryszard Piotr