Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

sobota, 29 października 2016

Dobrze wiedzieć, nie jedzcie tego

CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=384554 W lutym 2010 roku władze zniosły obowiązkową certyfikację produktów spożywczych pod pretekstem jej bezużyteczności. Obecnie proces zwiększania udziału szkodliwych produktów osiągnął swój punkt kulminacyjny. W artykule przedstawiono wszystkie produkty, których absolutnie nie można używać, są one niebezpieczne dla zdrowia!
Glutaminian sodu E-621
Nie wolno spożywać produktów z dodatkiem E-621 (glutaminianu sodu). Należy wziąć opakowanie towaru w sklepie i przeczytać. Jeśli podany jest glutaminian sodu, nie kupujcie go w ogóle. Glutaminian sodu jest wzmacniaczem smaku. Obecnie dodaje się go nawet do najbardziej nieoczekiwanych produktów, aby „podłapać” na nie klientów. Bądźcie uważni!
Zamienniki cukru (słodziki)
Wszystkie zamienniki cukru mają silne działanie żółciopędne. U osób z chorobami dróg żółciowych słodziki mogą nasilić przebieg choroby. A w napojach gazowanych słodziki w ogóle mało kto traktuje poważnie, a za wodę z „zero kalorii” płaci gruczoł krokowy.
Acesulfam – E950. (ang. – Sweet One – słodki). W 1974 roku, w Stanach Zjednoczonych uznany przez lekarzy za wolno działającą truciznę, zdolną przyspieszyć rozwój nowotworów złośliwych.
Aspartam – E951. Nazwa handlowa: sweetle, slastilin, sukrazid, nutrisvit. W 1985 roku wykryto chemiczną niestabilność aspartamu: w temperaturze około 30 stopni Celsjusza w wodzie gazowanej rozkłada się on na rakotwórczy formaldehyd (kancerogenna klasa A), metanol i fenyloalaninę.
Cyklaminian – E952 (tsyukli). Od 1969 roku zakazany w Stanach Zjednoczonych, Francji, Wielkiej Brytanii i jeszcze w szeregu krajów z powodu podejrzeń, że ta substancja słodząca wywołuje niewydolność nerek. W krajach byłego Związku Radzieckiego najbardziej rozpowszechniony ze względu na niską cenę.
Ksylitol – E967.


KLIKNIJ w link poniżej i polub stronę na Fb., a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach ze strony. Link:


Sorbit – E420. W większych dawkach (ponad 30 gramów przy jednokrotnym spożyciu) powoduje rozstrój żołądka.
Trans – tłuszcze.
Trans – tłuszcze – to specyficzny rodzaj tłuszczów nienasyconych wytwarzanych sztucznie. Płynne oleje roślinne są przekształcane w procesie uwodorniania w stałe tłuszcze roślinne – margaryny, tłuszcze kulinarne, spożywcze.
Uwodornione tłuszcze mają zniekształconą strukturę molekularną, nie charakterystyczną dla związków naturalnych. Osadzając się w komórkach naszego ciała, trans – tłuszcze zakłócają metabolizm komórkowy. Uwodornione tłuszcze nie dopuszczają do pełnowartościowego odżywiania komórek i przyczyniają się do gromadzenia toksyn, co jest przyczyną chorób.
Masła 72,5% nie można jeść w żadnym przypadku. Jest to trans-tłuszcz – olej roślinny o niskiej jakości, rozbity wodorem.
Masła poniżej 82,5% nie ma. Jeśli nie uda się znaleźć takiego masła, to lepiej jeść masło roślinne. Lepiej zjeść dwie łyżki naturalnego masła śmietankowego, niż całe opakowanie lub kilogram trans – tłuszczów.
Spożywanie żywności, zawierającej trans – tłuszcze, zmniejsza zdolność organizmu do przeciwstawieniu się stresom, zwiększa ryzyko powstania depresji.
Produkty żywnościowe, zawierająca trans – tłuszcze:
– margaryna;
– miękkie masła, mieszanki maseł śmietankowych i roślinnych;
– rafinowany olej roślinny;
– majonez;
– keczup;
– produkty fast – food – frytki ziemniaczane itp, do wytwarzania których stosowano tłuszcze uwodornione;
– wyroby cukiernicze – torty, ciasta, ciastka, krakersy itp., do produkcji których wykorzystywano tłuszcze kulinarne;
– przekąski – chipsy, popcorn itp.
– mrożonki.
Śledzie małosolne w plastikowych pojemnikach
Śledzie małosolne są przechowywane tylko w oleju. W żadnym occie, winie śledzi się nie przechowuje. Jeśli śledzie są bez oleju, to znaczy, że została dodana do nich urotropina. W całym świecie urotropinę uznaje się za bardzo niebezpieczny dodatek i jest ona zabroniona (tworzy się podczas reakcji amoniaku z formaldehydem).
Kawior małosolny
Zasada jest taka sama. Kawior nie przechowuje się przez długi czas. Tylko w stanie zamrożonym lub silnie solonym. Jeżeli sprzedaje się jako małosolny, to znaczy, że dodano do niego albo urotropinę lub kwas cytrynowy. Być może dodano coś innego, ale na wyjściu i tak powstaje formaldehyd.
Celowe produkty inżynierii genetycznej
– paluszki krabowe. (Esencja krabowa, zmieszana z soją, wbrew nazwie, paluszki krabowe w ogóle nie zawierają mięsa krabów, a od 1993 roku producenci zostali prawnie zobowiązani do umieszczania na opakowaniach napisu „paluszki krabowe aromatyzowane”).
 Kakao
– Orzeszki ziemne. Wszczepiony gen petunii. Strasznie toksyczna substancja. Owady nie jedzą tych orzeszków.
– Ziemniaki importowane
– Zielony groszek (z puszki, konserwowany).
– Kukurydza (konserwowana).
– Paluszki kukurydziane i płatki z cukrem.
Jeśli kupujecie płatki kukurydziane, paluszki, nie powinny one być słodkie. Ponieważ cukru nie używa się w produkcji. Cukier spala się w temperaturze 140 ° C. W związku z tym stosuje się zamienniki cukru, w danym przypadku – cyklaminian.
Kasze i krupy z aromatami i barwnikami identycznymi z naturalnymi.
Są to substancje chemiczne, które mają zapach – smak gruszki, truskawki, banana itp. Nic naturalnego tu nie ma.
Lizaki.
Obecnie stosowana jest tak silna esencja chemiczna, że jeśli zostawić lekko zwilżony cukierek na obrusie, to przepali on obrus na wylot wraz z lakierem. Zniszczy nawet plastik. Wyobraźmy sobie, co się dzieje w naszym żołądku.
Dżemy. Marmolada. Potężne przeciwutleniacze. Nigdy nie można przechować wiśni w pierwotnej postaci. Nic wspólnego z tym, co było w ZSRR, obecna marmolada nie ma. To są po prostu cuda przemysłu chemicznego.
ŚMIERTELNE NIEBEZPIECZEŃSTWO!
Produkty do szybkiego przyrządzenia (Fast Food): makaron do szybkiego przygotowania, zupy rozpuszczalne (w proszku), puree ziemniaczane, kostki bulionowe, soki rozpuszczalne typu „Jupiter” i „Zuko.” Wszystko to jest wyłącznie chemia, przynosząca szkodę dla organizmu.
Kiełbasy wędzone na surowo i inne … Są z genetycznie modyfikowanej soi. Parówki, serdelki, kiełbasy gotowane, pasztety i inne produkty z tzw. ukrytymi tłuszczami. W ich składzie jest słonina, tłuszcz z trzewi (sadło), skóry wieprzowe w sumie do 40% wagi, ale maskowane pod mięso, w tym również za pomocą dodatków smakowych. O jakiejkolwiek naturalności w tym przypadku nie można w ogóle mówić. Bierze się cieniutki kawałeczek mięsa w postaci szyjki i kilogram żelu. Przez noc w specjalnej maszynie żel przemienia się (ros. – «расколбашивается») wraz z kawałeczkiem „szyjki” do rana w ogromny kawał „mięsa”. Jako takiego, mięsa w nim jest nie więcej niż 5%. Wszystko pozostałe – to żel (karatynina, wzmacniacze smaku, wzmacniacze koloru). Różowy kolor takiemu „mięsu” nadają wzmacniacze koloru wraz ze specjalnymi lampami. Jeśli wyłączyć lampy w gablocie – wystawie sklepowej, to można zobaczyć, że mięso jest koloru – zielonkawego.
Tak jak było kiedyś, dzisiaj już nikt nie wędzi. Wykorzystuje się płyny wędzarniane, w których, znowu !, zawarty jest formaldehyd.
Produkty mleczne o długim okresie przechowywania (ponad 2 miesiące). Wszystkiego, co jest przechowywane przez okres dłuższy niż 2 tygodnie, spożywać nie wolno.
Opakowania aseptyczne – są to opakowania z antybiotykiem. Arbuzy. Jeśli udało wam się 10 razy, to na 11-ty raz może się nie udać. Arbuzy – nawożone są takimi środkami, że jest to pierwszy kandydat do zatrucia.
Papryka (poza sezonem)
Produkt całkowicie genetycznie zmodyfikowany.
Keksy w opakowaniach
Rolady. One nie czerstwieją, nie psują się, nie wysychają, z nimi w ogóle nic się nie dzieje. Będą leżeć przez miesiąc. I po miesiącu będą takie same.
Cukierki
90% czekolady – to wcale nie jest czekolada (substytuty, barwniki). Batony czekoladowe. To ogromna ilość kalorii w połączeniu z dodatkami chemicznymi, produktami genetycznie modyfikowanymi, barwnikami i aromatami. Połączenie dużej ilości cukru i różnych dodatków chemicznych zapewnia najwyższą wartość kaloryczną i chęć do nieustannego ich jedzenia na nowo, od nowa.
Herbaty zamorskie, herbaty aromatyzowane i wiele naszych
Pijcie herbatę naturalną, w której nic nie pływa, nie ma dodatkowego smaku. Wszystkie herbaty aromatyzowane są z dodatkiem kwasu cytrynowego, lub pomarańczowego, albo jeszcze jakiegoś tam kwasu. Przyzwyczajenie następuje natychmiast. A my musimy wszystkie kwasy usuwać z organizmu.
Rafinowany dezodoryzowany olej roślinny
Oleju tego nie można stosować na surowo w sałatkach. Olej produkowany przez fabryki do produkcji, z pewnością nie jest produktem, przeznaczonym do spożycia. Oleje te nie posiadają żadnych korzyści dla układu trawiennego, zagłuszając jego prace, blokując substancjami tłuszczowymi wszystkie procesy trawienne.
Słodkie napoje gazowane
Słodkie napoje gazowane – mieszanka cukru, chemikaliów i gazów – aby jak najszybciej rozprowadzić substancje szkodliwe w całym organizmie. Coca-Cola na przykład, jest wspaniałym środkiem do usuwania kamienia wapiennego i rdzy. Pomyślcie dobrze, zanim taki płyn wyślecie do żołądka. Ponadto, gazowane słodkie napoje są szkodliwe z powodu wysokiego stężenia cukru – odpowiednika czterech do pięciu łyżeczek od herbaty, rozpuszczonych w szklance wody. Dlatego nie należy dziwić się temu, że zaspakajając pragnienie takim napojem gazowanym, po pięciu minutach znowu się chce pić.
Soki w opakowaniach
O żadnych naturalnych sokach w tym przypadku nie ma mowy. NIE MA naturalnych soków w sprzedaży w opakowaniach. NIE MA! Nie ważcie się poić nimi swoje dzieci! Jest to czysta chemia!
Truskawki zimą
Całkowicie bezużyteczny produkt. Ani jednej witaminki tam nie ma.
To jest przykładowa lista produktów, z których radzimy zrezygnować całkowicie! A czy należy to zrobić lub nie – decydujcie sami!
http://3rm.info/publications/42681-polezno-znat-ne-eshte-eto.html
Tłumaczył Andrzej Leszczyński

Źródło: Wolna Polska