Nie wszystkie treści z opublikowanych artykułów, odzwierciedlają poglądy admina..

STRONA TA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PROPAGOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I ODŻYWIANIA. NIECH MOJE BEZINTERESOWNE DZIAŁANIE PRZYSPORZY KORZYŚCI JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE LUDZI I ZWIERZĄT. BO ZDROWIE SIĘ TYLKO TAKIE MA JAK SIĘ O NIE ZADBA.

poniedziałek, 19 grudnia 2016

Przemysł mleczny jest jednym z najbardziej dochodowych interesów w branży spożywczej, krowy zmuszane są do „produkcji” coraz większej ilości mleka. Karmienie krów specjalnymi mieszankami w konsekwencji powoduje, że w mleku i przetworach znajdują się sterydy, antybiotyki, pestycydy, herbicydy, fungicydy, leki weterynaryjne, a także konserwanty i sztuczne dodatki. Krowie mleko, jest zatem produktem żywnościowym wątpliwej jakości. ************************************************************************ Wciąż mało osób zdaje sobie sprawę, że aby krowa „dała mleko”, musi wpierw urodzić cielaka. Tak brzmi definicja mleka: Jest to „PŁYNNA WYDZIELINA GRUCZOŁÓW MLECZNYCH KOBIET I SAMIC SSAKÓW, KTÓREJ WYTWARZANIE ROZPOCZYNA SIĘ NATYCHMIAST PO PORODZIE, STANOWIĄCA NATURALNY, PEŁNOWARTOŚCIOWY POKARM NIEMOWLĄT I MŁODYCH ZWIERZĄT”. Mleko jest zarezerwowane dla osesków pewnego gatunku, a wydzielane jedynie przez samice tego samego gatunku. *********************************************************************** Picie mleka innego ssaka jest czymś nienaturalnym i wyobcowanym!

By Dirk Ingo Franke - Praca własna, CC BY-SA 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2355778